Κρυσταλλία-Λίλη Κολάση

Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια (αναγνωρισμένη από την «European Association for Psychotherapy» - ΕΑP) και Εικαστικός Εφαρμοσμένων Τεχνών.
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Πιστεύει στην εν γένει δημιουργικότητα του ανθρώπου και την ικανότητά του να «επανασχεδιάζει», αναγεννά ή επανεφεύρει τον αυθεντικό του εαυτό.

Έχει κάνει μετεκπαίδευση στην “Προαγωγή της Ψυχικής Υγείας κατά την Εγκυμοσύνη, τη Νεογνική και τη Βρεφική περίοδο” (Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, σε συνεργασία με την «Ελληνική Εταιρεία για την Ψυχική Υγεία των Βρεφών» -μέλος WAIMH) και κλινική μετεκπαίδευση στις “Διεργασίες και Δυναμικά Ομάδας σε Ψυχιατρικά Πλαίσια” (Δια-τμηματικό Πανεπιστημιακό πρόγραμμα της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με την «Ελληνική Εταιρεία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Ομάδας»-ΕΕΨΨΟ). Έχει ολοκληρώσει διετείς εκπαιδευτικούς κύκλους στην «Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία» (ΕΨΕ), την «Ελληνική Ψυχοσωματική Εταιρεία» (ΕΨΣΕ, IPSO P. Marty) και την «Εταιρεία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Παιδιού και Εφήβου» (ΕΕΨΨΠΕ).

Στο πλαίσιο της κλινικής της εμπειρίας έχει συνεργαστεί με αναγνωρισμένες δομές ψυχικής υγείας και ψυχιατρικά πλαίσια (όπως Αιγινήτειο Νοσοκομείο – «Νοσοκομείο Ημέρας», «Κέντρο Ημέρας» Ψυχοκοινωνικών Παρεμβάσεων της ΕΠΑΨΥ, «Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης και Αποκατάστασης» της ΕΠΑΨΥ, κ.α.) καθώς και με εκπαιδευτικά κέντρα παιδιών και εφήβων.
Από το 2015 είναι συνεργάτης του «Κέντρου Τέχνης και Ψυχοθεραπείας» στο τμήμα «Θεραπευτών Εκπαιδευομένων» (ατομικές συνεδρίες και ομάδες Εικαστικής θεραπείας, σε πλαίσιο μεταπτυχιακής εκπαίδευσης), το «Θεραπευτικό τμήμα» (παιδιού-εφήβου και ενήλικα) και στο «Καλλιτεχνικό τμήμα» (βιωματικά και καλλιτεχνικά σεμινάρια ενηλίκων, ημερίδες, κ.α.). Επίσης συμμετέχει σε ομάδες κλινικής μελέτης και εποπτείας της “Περιγεννητικής Υγείας” και της “Διασύνδεσης μέσω του Ψυχοσώματος”.

Η προσωπική της πορεία αυτοεξέλιξης μέσα από τη “δια βίου μάθηση” πλαισιώνεται όλα αυτά τα χρόνια από ατομική ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία και εποπτεία, ποικιλία εκπαιδευτικών και βιωματικών σεμιναρίων και ομάδων (ψυχοεκπαίδευση, εναλλακτικές θεραπείες, συνέδρια, συμπόσια, κ.α.) καθώς και από την ενεργό συμμετοχή της σε εργαστήρια Τέχνης, ομάδες Χοροθεραπείας (ελεύθερη αυτοσχεδιαστική κίνηση χορού και έκφρασης) και Υoga (θεωρία και πρακτική ολιστικού ινδικού συστήματος άσκησης σώματος-ψυχής-νου).

Εργάζεται ιδιωτικά, ως Ψυχοθεραπεύτρια μέσω Τέχνης, με ενήλικες, εφήβους και παιδιά, σε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες. Συντονίζει βιωματικά σεμινάρια και ομάδες αυτογνωσίας, εργαστήρια «Art as Therapy» καθώς και ομάδες εγκυμοσύνης και μητρότητας.
Συνομιλεί και συνεργάζεται στην ελληνική, αγγλική και γαλλική γλώσσα και συν-εργεί με επαγγελματίες ψυχικής υγείας, με στόχο την ολιστική προσέγγιση και εμπερίεξη του ατόμου, της οικογένειας και της κοινότητας.
Πιστεύει στην εν γένει δημιουργικότητα του ανθρώπου και την ικανότητά του να «επανασχεδιάζει», αναγεννά ή επανεφεύρει τον αυθεντικό του εαυτό. Επικοινωνεί με την επωνυμία «redesign yOurself» και έχει έδρα στην Κηφισιά (πολυσυνεργατικός χώρος HouseHub) και στην Χαλκίδα (ιδιωτικό γραφείο).

https://househub.gr/wp-content/uploads/2023/02/LC-CV-PHOTO-2-640x941.jpg