Ειρήνη Λυκουρέση

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Η Ειρήνη παρέχει τις υπηρεσίες της ΑΤΟΜΙΚΑ ή ΟΜΑΔΙΚΑ σε εφήβους, φοιτητές, ενήλικες και γονείς

Η Ειρήνη Λυκουρέση είναι απόφοιτος του τμήματος Διατροφής (BSc. Honours Human Nutrition) του πανεπιστημίου London Metropolitan University, της Μεγάλης Βρετανίας, και έχει Μεταπτυχιακές Σπουδές (MSc) στην Αθλητική Διατροφή από το ομώνυμο πανεπιστήμιο. Το 2008 το πτυχίο της αναγνωρίστηκε από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ως ισότιμο με το Τμήμα Επιστήμης Διατροφής-Διαιτολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστήμιου. Έχει εκπαιδευτεί σε εξειδικευμένες παρεμβάσεις και δεξιότητες στις Διατροφικές Διαταραχές (Master Practitioner Programme in Eating Disorders and Obesity, υπό την εποπτεία του National Centre for Eating Disorders της Μεγάλης Βρετανίας).

Ασκεί το επάγγελμα του διαιτολόγου από το 2005 στην Αθήνα. Από το 2008 έως 2014 συνεργαζόταν ως επιστημονικός συνεργάτης με την Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού») αντιμετωπίζοντας περιστατικά παιδικής παχυσαρκίας, αλλά και διατροφικών διαταραχών όπως η Νευρική Βουλιμία, Νευρική Ανορεξία και η Ψυχογενής Παχυσαρκία. Συνεργάστηκε επίσης με το Αθλητικό Κέντρο «Ν. Σαργκάνης – Η. Μπέριος» δίνοντας ομιλίες, διατροφικές συμβουλές και πραγματοποιώντας σωματομετρήσεις σε παιδιά και εφήβους με αυξημένες διατροφικές ανάγκες στον αθλητισμό. Είναι συνεργάτης του Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών από το 2009, παρέχοντας διατροφική υποστήριξη σε άτομα με διατροφικές διαταραχές. Διδάσκει στην εταιρία HNFC Academy (Hellenic Network of Fitness Certifications) το μάθημα διατροφής για την ειδικότητα Cancer Exercise Specialist Certification. Τα τελευταία χρόνια επίσης συνεργάζεται με το HouseHub ως διαιτολόγος – διατροφολόγος και συμμετέχει ως ομιλήτρια σε διάφορες παρουσιάσεις και workshops.

Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ) και της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ)

 

https://househub.gr/wp-content/uploads/2022/08/Ειρήνη-Λυκουρέση-MY-PHOTO-web.jpg