Ευγενία Μαραγκού

Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

 Εργάζεται κυρίως με εφήβους και ενήλικες, οργανώνει ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια για γονείς και παρέχει συμβουλευτική γονέων σε ατομικό πλαίσιο καθώς και καθώς και ομάδες γονέων εφαρμόζοντας το πρόγραμμα Εκπαίδευσης Αποτελεσματικού Γονέα (PET).

Αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του University of Dundee της Σκωτίας το 2003. Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές το 2004 στο University of Reading της Μεγάλης Βρετανίας στην Αναπτυξιακή Ψυχοπαθολογία. Επιπρόσθετα εκπαιδεύτηκε στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική θεραπεία και από το 2010 συνεχίζει την εκπαίδευση της στην Ελληνική Εταιρία Φαινομενολογικής Υπαρξιακής Ανάλυσης και Ψυχοθεραπείας (Dasein analysis). Παράλληλα έχει ολοκληρώσει εκπαιδευτικά σεμινάρια του University of Bangor με θέμα το Mindfulness Βased Stress Reduction Method. Είναι πιστοποιημένη συνεργάτης της Ev-Career Hellas (για τη χορήγηση του τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού) και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια παιγνιοθεραπείας, art therapy, συμβουλευτικής και για την περιεκτική σεξουαλική διαπαιδαγώγηση σε παιδιά και εφήβους.

Στο παρελθόν εργάστηκε σε ψυχιατρική κλινική στο εθνικό σύστημα υγείας (NHS) στο Durham της Αγγλίας, στο Maudsley Hospital και στο Institute of Psychiatry (IOP) του University of Kings College του Λονδίνου. Από το 2007 ήταν επιστημονικός συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου ασχολήθηκε με την αξιολόγηση και την θεραπευτική αντιμετώπιση εφήβων με αναπτυξιακές, συναισθηματικές και μαθησιακές δυσκολίες. Παράλληλα εργάστηκε ως ψυχολόγος σε ιδιωτικές θεραπευτικές μονάδες της Αττικής για παιδιά με αναπτυξιακές, νευροβιολογικές, μαθησιακές και ψυχοσυναισθηματικές δυσκολίες και έχει συντονίσει ομάδες γονέων σε νηπιαγωγεία. Από το 2009 εργάστηκε ως ψυχολόγος στο ιδιωτικό σχολείο Ελληνοαγγλική Αγωγή και από το 2014 έως σήμερα εργάζεται ως ψυχολόγος στη Σχολή Μωραΐτη όπου ασχολείται με την προαγωγή της ψυχικής υγείας και της συναισθηματικής νοημοσύνης των μαθητών και μαθητριών μέσα από ομαδικά προγράμματα συναισθηματικής αγωγής, με την αξιολόγηση μαθητών και μαθητριών που παρουσιάζουν, αναπτυξιακές και συναισθηματικές δυσκολίες, και τη συμβουλευτική γονέων.

Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή επιστημονικών βιβλίων. Συμμετέχει σε εκπαιδευτικά σεμινάρια και σε ημερίδες σχετικά με την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη στην εφηβική ηλικία, τη ΔΕΠ-Υ, την Ασφαλή χρήση του διαδικτύου και την περιεκτική σεξουαλική αγωγή.

https://househub.gr/wp-content/uploads/2023/02/IMG_2955-640x1316.jpg